The best liposuction surgeons in Hungary

A fenékplasztika legfontosabb tudnivalói

A gyakori súlyingadozás, a genetika, és a kor együttesen vannak hatással az olyan kényes területek alakulására, mint amilyen a fenék. A A gyakori súlyingadozás, a genetika, és a kor együttesen vannak hatással az olyan kényes területek alakulására, mint amilyen a fenék. A fenékplasztika azonban lehetőséget teremt arra, hogy műtéti beavatkozással eltávolításra kerüljön a felesleg, a laza bőr felvarrható, korrigálható a forma, a feszesség helyreállítható, és saját zsírral való feltöltéssel a kerekség is fokozható. Gyakori, hogy a páciensek combplasztikával együtt kérik az eljárást, hiszen mindkettő kritikus területnek számít – elsősorban a hölgyek körében.

Beszélhetünk implantátumról a fenék területén is?

Bár sokaknál a felesleges kilók jelentenek problémát, vannak, akik nem rendelkeznek elegendő testzsírral ahhoz, hogy formás, vékony alkatukhoz mérten csinos fenékkel büszkélkedhessenek. Bár a testmozgással nagyon sokat lehet tenni a kívánt formák eléréséért, de ha így sem sikerül szert tenni kerekded formákra, akkor a fenék implantátum jelentheti a megoldást a problémára. Anyaga gyakorlatilag azonos a mellnagyobbításkor használatos implantátumokével, ez esetben azonban a szilikon protézis a farizmok alá kerül behelyezésre. Természetesen lehetőség van a saját zsírral történő feltöltésre is- hasonlóan a mellplasztikához-, ráadásul ilyen módon sokkal természetesebb hatás érhető el, mint az implantátummal. A test különböző részeiről kerül leszívásra a zsír, melyet az érintett fenéktáji területre fecskendeznek be egyenletesen eloszlatva. Mivel a tű nem hoz létre olyan hegeket, mint az implantátum beültetés, így gyakorlatilag nyoma sem marad annak, hogy plasztikai beavatkozáson vett részt.

A mellnagyobbítás mellett a fenék is górcső alá kerül

A fenék nagyobbítás altatásban végzett műtét, mely körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. A páciens adottságaitól, és a kívánt formáktól függően a sebész kombinálhatja is az implantátumos megoldást a zsírfeltöltéssel, ezáltal még formásabb és feszesebb eredményt elérve. A műtétet követően még két napot általában a klinikán kell tölteni, és néhány hétig speciális szorítóruha viselete javasolt. Két hét után jön el a varratszedés ideje, és irodai munka esetében már két-három hét múlva újra munkába állhat. A sportolást viszont ajánlott a műtétet követő egy hónapban még kerülni. Előfordulhat váladékozás is közvetlenül a beavatkozás után, ennek elvezetésére vékony csövet, úgynevezett drain-t vezetnek a bőr alá. Bár nem a leggyakrabban kért beavatkozás a fenékplasztika, mégis egyértelműen állítható róla, hogy biztonságos eljárás. Kockázata egyedül az altatással szembeni esetleges túlérzékenységben rejlik, valamint abban, ha a beavatkozás után nem tartja be orvosa utasításait. A komplikációk elkerülése végett tehát ez esetben is ajánlott követni az orvos utasításait. Ha szeretne formásabb, feszesebb, esetleg nagyobb feneket, profi klinikák közül válogathat oldalunkon!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.